Acasă ProVerbeZicaleZicători Povestiri cu morală: Doctorul şi Iov

Povestiri cu morală: Doctorul şi Iov

897
0
DISTRIBUIȚI


Un medic a intrat in spital în grabă după ce a fost chemat la o intervenție chirurgicală de urgență. El a răspuns la apel urgent, si-a schimbat hainele și s-a dus direct spre blocul operator. L-a găsit pe tatăl băiatul în fata blocului operator. Văzându-l pe doctor, acesta a strigat:
– De ce ţi-a luat atât de mult timp să ajungi ? Nu știi că viața fiului meu este în pericol ? Nu ai nici un simţ al răspunderii!?
Medicul a zâmbit și a spus:
– Îmi pare rău, nu am fost în spital și am venit cât de repede am putut, după primirea apelului. Și acum, as vrea să te calmezi, astfel încât să-mi pot face treaba.
– Să mă calmez!? Ce se întâmplă dacă fiul tău ar fi fost în această cameră acum? Să mă calmez!? În cazul în care propriul tău fiu ar fi acolo pe moarte, te-ai calma!?
Medicul a zâmbit din nou și a răspuns:
– Eu vă spun ce a spus Iov, în „Cartea Sfântă”: „din praf am venit şi la praf ne vom întoarce, binecuvântat fie numele lui Dumnezeu”. Medicii nu pot prelungi viața. Du-te şi roagă-te pentru fiul tău şi pentru noi, vom face tot posibilul să-i salvăm viaţa.
– Este atât de simplu să spui lucrurile astea atunci când nu ţi se întâmplă ţie, murmură tatăl.
Operaţia a durat câteva ore, după care medicul a ieșit fericit:
– Slavă Domnului! Fiul tău este salvat!”
Și fără a mai aștepta răspunsul a pornit in graba spre ieşirea din spital adăugând:
– Dacă aveți orice întrebări, adresați-vă asistentei!
– De ce este atât de arogant? El nu a putut aștepta câteva minute, astfel încât să-l întreb mai multe despre starea fiului meu, a comentat tatăl atunci când a apărut asistenta medicală după ce medicul a plecat.
Asistenta a răspuns, cu lacrimi şiroind din ochi:
– Fiul său a murit ieri într-un accident rutier, el tocmai era la înmormântarea lui atunci când l-am chemat pentru intervenția chirurgicală a fiului tău. Și acum, că a salvat viața fiului tău, el a plecat înapoi să-şi îngroape fiul.
Morala: Nu judeca pe nimeni pentru că nu-i cunoşti viaţa şi nu ştii prin ceea ce trece.