Acasă Evrei Şase, vine fiscul

Şase, vine fiscul

692
0
DISTRIBUIȚI


Un evreu „uitase” să-şi plătească impozitele, aşa că fiscul i-a trimis o citaţie care îl obliga să se prezinte la o întrevedere pentru a lămuri lucrurile. Omul era destul de îngrijorat. Aşa că i-a cerut sfatul celui mai bun prieten, iar acesta i-a spus:
– Nu prea mă pricep dar cred că cel mai bine ar fi să te îmbraci jalnic, să te duci nebărbierit, nearanjat, cu hainele rupte… Astfel, li se va face milă de tine şi te vor lăsa în pace”.
Apoi evreul şi-a întrebat avocatul iar acesta l-a îndrumat tocmai invers:
– Să te îmbraci ultima fiţă, îţi iei ceasul de aur, rolls-ul, tot ce trebuie să îi impresionezi. Li se va face frică de tine, de bogăţia şi influenţa ta şi te vor lăsa în pace”.
Fiind în continuare nehotărât evreul se decide să-l viziteze pe rabin. Îi spune povestea lui, iar rabinul îi răspunde:
– Fiule, îţi voi istorisi una din pildele noastre străvechi iar asta cred că va arunca puţină lumină asupra problemei tale: „Se spune că era odată o fată frumoasă care urma să se marite. Neştiind ce să poarte în noaptea nunţii şi-a întrebat mama iar aceasta i-a recomandat rochia neagră a bunicii, încheiată până în gât şi o eşarfă, astfel încât să i se vadă numai chipul. Prietena ei cea mai bună, pe de altă parte, a sfătuit-o să se îmbrace cât mai deocheat, cu lenjerie modernă şi incitantă.”
Evreul rămase încurcat:
– Îţi mulţumesc mult rabi dar ce legătură are asta cu mine şi cu fiscul?
– Fiule, îi spuse rabinul înţelegător, nu contează cum te imbraci. Oricum te vor f*te…